Dr. C.A.M. van Oort-Bongaarts

orthodontist

Katja van Oort-Bongaarts

In 2004 heeft zij Bonoort orthodontistenpraktijk geopend.

Zij is de dame die altijd komt kijken of de behandeling goed verloopt. Zij maakt het plan en controleert of het volgens plan verloopt. Haar kennis gebruikt ze graag om een gebit functioneel beter en mooier te maken. Als Katja niet aan een behandelstoel is, dan is ze bezig met de achterliggende processen, zoals inkoop, personeelsbeleid, certificering of geniet ze tijdens een wandeling of tuinieren van haar vrije tijd. 

Haar tip voor een gezond gebit en een stralende lach “Goede verzorging! Zorg voor 2-3 poetsmomenten, gebruik stokers /ragers/floss en spoel met fluoride als je een beugel hebt. Let verder op de eet- en drinkmomenten: Zorg dat je niet boven de 7 momenten per dag komt.”

  • Geregistreerd in het Orthodontisch Specialisten Register (SRC) voor Dento-Maxillaire Orthopaedie, BIG nr. 89048233302. Dé garantie dat je wordt behandeld door een specialist.
  • Lid van diverse beroepsverenigingen zoals de Europese Vereniging voor Orthodontie (EOS) en de Nederlandse verenigingen (NVvO en KNMT), als ook de American Association of Orthodontists (AAO)

Achtergrond;

Katja is afgestudeerd als tandarts aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Ze heeft een aantal jaren gewerkt als tandarts. Om vervolgens de 4 jaar durende specialisatie-opleiding dento maxillaire orthopedie (orthodontie) af te ronden (in Nijmegen). Ze verrichtte waarnemingen als orthodontist in diverse orthodontistenpraktijken en is vervolgens een eigen praktijk gestart in 2004.

Naast haar specialisatie en tijdens het werken in de praktijk is zij in 2009 aan de Radboud Universiteit gepromoveerd op onderzoek; “Is Infant Orthopedics een effectieve bijdrage aan de behandeling van patiënten met unilaterale schisis?”

Tot 2018 is zij parttime verbonden geweest aan de afdeling orthodontie van het Radboud UMC om nieuwe orthodontisten les te geven.

 


Meer informatie over de orthodontist