EHBO

Als er iets kapot is aan je beugel, kun je naar het inloopspreekuur komen. Kom niet zomaar met een los slotje op controle!! Tijdens openingstijden kun je natuurlijk bellen voor overleg, en buiten praktijkuren (avond, weekend en woensdag) kun je het noodnummer bellen. Dit nummer hoor je op het antwoordapparaat van de praktijk.

Hieronder staan verschillende tips om problemen met je beugel zelf op te lossen.

Tips

Een metaaldraad van de losse beugel is kapot
Beugel uitlaten en bellen voor een afspraak of naar het inloopspreekuur komen. Meestal kan de beugel gerepareerd worden.

Als u de draad kunt afknippen mag dat, maar bel ons wel voor overleg.

De losse beugel drukt op het tandvlees
Beugel uitlaten en bellen voor een afspraak of naar het inloopspreekuur komen. Er moet iets van de beugel worden afgeslepen.

Er prikt een draad van de vaste beugel in de wang
Doe er een bolletje was op en bel voor een afspraak of kom op het inloopspreekuur. Als het weekend of vakantie is, kan de dienstdoende tandarts/orthodontist je helpen. Het draadje moet worden afgeknipt. U mag dit ook zelf proberen met een klein knippertje / schaartje.

Er is een bracket los.
Als het niet erg stoort, kan je het laten zitten en bellen voor overleg. Als het wel stoort, doe er dan een bolletje was op en kom naar het inloopspreekuur of bel ons.

Er is een (ketting)elastiek losgeschoten
Knip alles wat stoort of los is eraf en kom naar het inloopspreekuur!

Er is een band om een kies los
Als je een buitenbeugel eraan vast moet maken: de buitenbeugel niet meer dragen. Doe er evt. een beetje was op en bel voor een afspraak of kom naar het inloopspreekuur.

Ook zonder buitenbeugel moet de band worden vastgezet omdat reinigen zo niet goed gedaan kan worden.