Iets stuk aan beugel, wat nu? Emergency?

 

  • In week 29 zijn wij open op maandag en dinsdag. De praktijk wordt dan waargenomen door Frits Rangel, orthodontist. De dagen daarna kunt u bellen met Orthodontist Binda bij klachten: 0318 640 797. Bij zeer ernstige spoed terecht bij dental 365 in Ede: 085 - 0189464
  • In week 30 kunt u  bellen met Orthodontist Binda bij klachten: 0318 640 797. Bij zeer ernstige spoed terecht bij dental 365 in Ede: 085 - 0189464
  • In week 31 verzorgt de orthodontist op 1-8 een spreekuur voor beugelklachtjes. Wilt u een afspraak stuur dan een bericht/SMS/Whatsapp naar 06-18 75 99 87
  • Voor vragen aan de orthodontist die minder dringend zijn stuurt u een bericht naar 06-18 75 99 87. Zij bekijkt dagelijks de berichten, meestal tussen 10-12 uur.

Klachten tijdens openingstijden

Als er iets kapot is aan je beugel, bel je om een afspraak te laten plannen zodat je naar het klachtenspreekuur kunt komen.

 Bel voor een afspraak! 0317-419910

Klachten buiten openingstijden

Luister naar ons antwoordapparaat.

MINDER DRINGENDE VRAAG: U kunt sms-en naar 06-18 75 99 87 bij minder dringende vragen voor de orthodontist. Zij leest de SMS-berichten tussen 10 en 12 uur op dagen dat de praktijk gesloten is.

Of, u belt het praktijknummer als we er weer zijn voor een afspraak. U kunt ook inspreken en vragen of wij u terugbellen.

Voor GROTE SPOED (iets wat echt niet kan wachten): bel dental 365. Voor meer info over dental 365, scroll naar beneden, of kijk bij de linkjes voor hun website.

English: In case of emergency call 0317-419910 to make an extra appointment. When we are not available: fill in the contact form and we will call you. You need help right away: call dental 365.

Tips

Hieronder staan verschillende tips om problemen met je beugel zelf op te lossen.

Een metaaldraad van de losse beugel is kapot
Beugel uitlaten en bellen voor een afspraak voor het klachtenspreekuur. Meestal kan de beugel gerepareerd worden.

Als u de draad kunt afknippen mag dat, maar bel ons daarna wel voor overleg.

De losse beugel drukt op het tandvlees
Beugel uitlaten en bellen voor een afspraak voor het klachtenspreekuur. Er moet iets van de beugel worden afgeslepen.

Er prikt een draad van de vaste beugel in de wang
Doe er een bolletje was op en bel voor een afspraak voor het klachtenspreekuur. Als het weekend of vakantie is, kan de dienstdoende tandarts/orthodontist je helpen. Het draadje moet worden afgeknipt. U mag dit ook zelf proberen met een klein knippertje / schaartje.

Er is een bracket los.
Als het niet erg stoort, kan je het laten zitten en bellen voor overleg. Als het wel stoort, doe er dan een bolletje was op en bel ons voor een afspraak op het klachtenspreekuur.

Er is een (ketting)elastiek losgeschoten
Knip alles wat stoort of los is eraf en bel voor een afspraak voor het klachtenspreekuur!

Er is een band om een kies los
Als je een buitenbeugel eraan vast moet maken: de buitenbeugel niet meer dragen. Doe er evt. een beetje was op en bel voor een afspraak of kom naar het inloopspreekuur.

Ook zonder buitenbeugel moet de band worden vastgezet omdat reinigen zo niet goed gedaan kan worden.

Dental 365

Buiten onze reguliere openingstijden en in het weekend (zaterdag en zondag) werken wij voor spoeddienst samen met Dental365 Spoed Tandartsen Ede-Wageningen. Voor alle pijnklachten en/of spoedgevallen die niet kunnen wachten tot de volgende werkdag, kunt u zich wenden tot Dental365 Ede-Wageningen op tel: 085 - 0189464

Dental365 heeft naast de vestiging in Ede, ook vestigingen in Rotterdam, Amsterdam, Gouda, Den Haag, Dordrecht en Deventer. Binnenkort ook in Apeldoorn en Breda.

Mocht een andere locatie u op dat moment beter uitkomen dan kunt u aan de telefoon uw voorkeur aangeven. Dental365 kan dan, mits mogelijk, samen met u kijken welke locatie voor u de meest geschikte is. Voor meer informatie over de spoeddienst kunt u ook kijken op hun website Dental365.nl

Aantal zaken waar u ook rekening mee dient te houden, voordat u belt naar Dental365 Spoed Tandarts;

Wat mee te nemen:

Bij het bellen: houdt uw BSN-nummer (of van de persoon voor wie u een afspraak wilt maken) altijd bij de hand. Dental365 heeft dit nodig om een afspraak in te kunnen plannen. U (of de persoon om wie het gaat) dient het verzekeringspasje en een geldig identiteitsbewijs mee te nemen. U dient uw consult en/of spoedbehandeling bij Dental365 direct te voldoen middels pin of creditcard. U kunt niet contant betalen.

Kosten en vergoedingen:

De kosten van een spoedbehandeling zijn gelijk aan de kosten van een reguliere tandheelkundige behandeling. Deze kosten worden door de NZa (Nederlandse Zorgautoriteit) bepaald en worden ieder jaar herzien. Er kunnen wettelijk vastgestelde toeslagen gelden i.v.m. de avond-, nacht-, weekenddiensten en tijdens de erkende feestdagen. Informeer hiernaar als u belt. U ontvangt altijd een nota van Dental365. Indien u een aanvullende tandartsverzekering heeft, kunt u uw nota achteraf declareren bij uw zorgverzekeraar. Voor informatie over vergoedingen vanuit uw aanvullende verzekering, dient u uw eigen zorgverzekeraar te raadplegen. Kinderen tot 18 jaar die met spoed een tandarts nodig hebben, kunnen de kosten deels of geheel vergoed krijgen vanuit de basisverzekering. Informeer indien mogelijk wel bij uw verzekeraar welke behandelingen en kosten vanuit de basisverzekering voor kinderen tot 18 jaar worden vergoed.

Tot slot:

Dental365 heeft geen patiëntendossier van u en kan dit ook niet inzien. Daarom zal Dental365 zich beperken tot het bieden van eerste hulp. Voor eventuele vervolgbehandelingen wordt u, zoals gebruikelijk, altijd terugverwezen naar uw eigen tandarts. Heeft u géén eigen vaste tandarts, dan zal Dental365 u verder informeren. Nadat u bij Dental365 een afspraak heeft gemaakt, ontvangt u per SMS en per e-mail de bevestiging. In deze bevestiging treft u ook aan de link naar het anamneseformulier. Dit formulier dient u vooraf, voordat u naar uw afspraak gaat, online in te vullen. Vergeet u niet de gegevens van orthodontistenpraktijk Bonoort op het formulier correct in te vullen. Zonder die gegevens kan Dental365 uw behandelverslag en de eventuele röntgenfoto’s niet  sturen. Houdt u er aub rekening mee dat uw afspraaktijd bij Dental365 altijd een richttijd is. Dental365 Ede-Wageningen is een spoed tandartspraktijk. U wordt verzocht op tijd te komen en er wordt altijd getracht u op tijd te helpen. Doorgaans lukt dit ook goed. Toch kunt u te maken krijgen met uitloop en langere wachttijden omdat vooraf nooit ingeschat kan worden hoe lang een spoedafspraak per patiënt kan duren. Tevens hebben sommige spoedafspraken altijd voorrang. Hierdoor kan het ook voorkomen dat u helaas langer dient te wachten. Dit is bijv. in geval van acute zorg, trauma’s en spoed bij kinderen.