Kosten

Tarief 

Tandartsen en orthodontisten bepalen niet zelf hun tarieven. De tarieven worden landelijk door de overheid vastgesteld (NZa). In de bijlagen vindt u de officiele NZa-lijst en een overzicht van de globale materiaalkosten.
 
Voor iedereen maken wij een persoonlijk kostenbegroting. Dat is een schatting omdat ook wij niet 2 jaar vooruit kunnen kijken en behandelingen vaak wel zo lang duren.

Nota's

Nota’s gaan meestal rechtstreeks naar uw verzekeraar. Afhankelijk van de voorwaarden van uw verzekeringspolis, krijgt u soms geen nota, soms een deelnota, soms de volledige nota thuisgestuurd. 

De nota’s worden verzorgd door Netpoint Factoring B.V. Heeft u vragen over de nota's, neem dan contact op met Netpoint Factoring (tel. 0416-541509). U kunt ook een eigen login aanmaken om zelf uw declaraties in te zien. Ga naar www.uwdeclaraties.nl  Van toepassing zijn de betalingsvoorwaarden van Netpoint Factoring B.V.

Verzekeringen

Elke verzekeraar heeft diverse aanvullende pakketten waarin orthodontie is opgenomen. Voor een overzicht kunt u kijken op www.vergelijkmondzorg.nl/orthodontie of www.independer.nl/zorgverzekering. Orthodontie zit niet in de basisverzekering (op een heel enkele uitzondering na).

Of u verzekerd wilt zijn en welk pakket/verzekeraar, is aan u. Hier dient u zelf een keuze in te maken.

U kunt altijd zelf bijhouden hoe het ervoor staat qua kosten: met het van ons gekregen kostenoverzicht (bij het behandelplan) en het overzicht van uw verzekeraar van wat al is gedeclareerd, kunt u vergelijken wat er nog aan kosten aankomt. Wij kunnen ook een overzicht voor u printen met daarop wat we tot nu toe gedeclareerd hebben.

Downloads