Kosten

Tarief 

Tandartsen en orthodontisten bepalen niet zelf hun tarieven. De tarieven worden landelijk 1x per jaar door de overheid vastgesteld (NZa). In de bijlagen vindt u de officiele NZa-lijst.
 
Ook de lijst van materiaal- en techniekkosten ziet u bij de bijlagen. Op de echte nota staat altijd het exacte bedrag van de beugelkosten op dat moment. Op de lijst staat een indicatie. Bedragen zijn afgelopen jaar opgelopen, en de bijgevoegde lijst staat de indicatie van begin 2023.
 
Voor iedereen maken wij een persoonlijk kostenbegroting. Dat is een schatting omdat ook wij niet 2-3 jaar vooruit kunnen kijken en behandelingen vaak wel zo lang duren. Uw begroting zal mogelijk hierdoor anders zijn dan de werkelijk gemaakte kosten aan het eind van het behandeltraject.

Nota's

Nota’s gaan meestal rechtstreeks naar uw verzekeraar. Afhankelijk van de voorwaarden van uw verzekeringspolis, krijgt u soms geen nota, soms een deelnota, soms de volledige nota thuisgestuurd. 

De nota’s worden verzorgd door Netpoint Factoring B.V. Heeft u vragen over de nota's, neem dan contact op met Netpoint Factoring (tel. 0416-541509). U kunt ook een eigen login aanmaken om zelf uw declaraties in te zien. Ga naar www.uwdeclaraties.nl  Van toepassing zijn de betalingsvoorwaarden van Netpoint Factoring B.V.

English: questions about bills? Call Netpoint factoring 0416-541509

Verzekeringen

Elke verzekeraar heeft diverse aanvullende pakketten waarin orthodontie is opgenomen. Voor een overzicht kunt u kijken op www.vergelijkmondzorg.nl/orthodontie of www.independer.nl/zorgverzekering. Orthodontie zit niet in de basisverzekering (op een heel enkele uitzondering na).

Of u verzekerd wilt zijn en welk pakket/verzekeraar, is aan u. Hier dient u zelf een keuze in te maken.

U kunt altijd zelf bijhouden hoe het ervoor staat qua kosten: met het van ons gekregen kostenoverzicht (bij het behandelplan) en het overzicht van uw verzekeraar van wat al is gedeclareerd, kunt u vergelijken wat er nog aan kosten aankomt. Wij kunnen ook een overzicht voor u printen met daarop wat we tot nu toe gedeclareerd hebben.

Downloads